Hva koster det å pusse opp et bad?

16 Juni

La oss gå gjennom og finne ut hvor mye oppussing av bad virkelig og hvorfor er bad oppussing annerledes enn alle andre typer av oppussing? Vi skal prøve å svare på alle disse spørsmålene i dette innlegget.

Oppussing av bad er komplisert og krevende i motsetning til alle andre typer av oppussing. Hvorfor er bad oppussing annerledes enn alle andre typer av oppussing? 

Det er fordi forskjellige typer av håndverkere med høy kompetanse er involvert i en sånn oppussing, fra elektrikere til flisleggere fra rørleggere til membranleggere.

Alle ovennevnte kompetanser er nødvendig for å renovere et sertifisert og godkjent bad som vil øke boligverdien og et bad som vil vare i mange år. Uten ytterligere avbrudd, la oss hoppe inn i kostnads kalkulatoren. For klarhetens skyld deler vi bad oppussing kostnader i flere komponenter.

  1. Elektrisk arbeid
  2. Rørlegger og VVS arbeid
  3. Flislegging,
  4. Membran,
  5. Tømrer arbeid,
  6. Maling arbeid
  7. Riving.

Få et raskt prisoverslag på ditt nye bad på dagen!

BESTIL BEFFARING

1. Riving og bort kjøring av Avfall

Å rive ned et bad er rotete og krever mye fysisk arbeid, avhenger av hva slags bad man river ned. Typisk 80-talls badene er enkle å rive sammenlignet med bad som er bygget på slutten av 90-tallet og tidlig på 2000-tallet.

Det er fordi på 80-tallet gips ble brukt overalt på et baderom. Nedrivning av gips er lettere sammenlignet med et sold konstruktet bad der OSB/ru-panel og gulv spon blei brukt.

Et typisk 5 kvm bad tar omtrent 20 timer å rive ned. Avfallfjerning koster nesten like mye som å rive ned et bad, pris på container er rundt 9500 kr avhengig av hvor mye avfall skal fjernes.

Du har ikke lov å rive baderommet ditt Dersom du ønsker å bygge det opp igjen på lovlig vis.

2. Tømrerarbeid

Neste trinn naturligvis vil være å bygge et nytt konstruksjon; Denne delen krever mange timer gitt hvor dårlig veggene og tidligere konstruksjonen har vært.

Hvis veggene er ikke i water, må tømreren gjøre veggene helt rette. Det skal legges impregnerte spon plater på gulv. Vegg, gulv og tak skal isoleres.

God gammeldags tømmerarbeid er viktig for å total renovere et bad.

Det skal legges OSB-ru panel på alle vegger og gips på tak. Tømreren må koordinere med rørlegger, elektriker og flislegger gjennom hele bygg prosessen, ellers det kan oppstå en del komplikasjoner senere når rørlegger og elektriker trekker gjennom kabler og rør.

Prise for en slik jobb ville være rundt 25 000 kr inkludert material.

3. Elektrikerarbeid

Etter at tømreren har gjort badet klart for elektrisk og VVS-arbeid, trekker elektriker gjennom alle kabler for downlights, speilbelysning, gulvvarme og stikkontakter.

Det er en rekke momenter det er helt nødvendig å ta stilling til ved legging av varmekabler. Spesielt på bad har feil konstruksjon av gulv ført til enorme ekstrakostnader til uvitende byggherrer.

For å sikre at alle våre kunder får nødvendig informasjon har vi utarbeidet en utførlig dokumentasjon og sjekkliste ved legging av varmekabler (eller annen skjult varme).
For å sikre at alle våre kunder får nødvendig informasjon har vi utarbeidet en utførlig dokumentasjon og sjekkliste ved legging av varmekabler (eller annen skjult varme).

De forskjellige fagområdene arbeider imidlertid i nært samarbeid med hverandre, så elektrikerarbeid vil ofte være avhengig av grunnarbeidet fra andre håndverkere.

Pris for en slik jobb ville være mellom 25 000 og 30 000kr, gitt hvor mange downlights og elektriske punkter som trengs på et bad.

4. Rørlegger arbeid

Når man pusser opp bad eller vaskerom har det eksisterende røropplegget mye å si for omfanget av oppussingsjobben.
Alder på røropplegget avgjør om dette bør skiftes ut eller om du slipper unna med å gjøre kun estetiske eller andre synlige endringer.

Tekniske installasjoner, som røropplegg, er ikke ment for å vare evig. Er rørene 15-20 år gamle bør de skiftes, siden faren for at en vannskade vil oppstå i nærmeste fremtid er forholdsvis stor. Det anbefales å oppgradere til gjeldene våtromsnorm, dette innebærer også membran, våtromsplater, krav til sluk og mansjetter.

Dersom baderom, kjøkken og vaskerom ligger i tilknytning til hverandre, bør du beholde rommenes plassering. Dette skyldes at det allerede er satt av plass i vegger, gulv og tak til nødvendige rørføringer og installasjoner.

Legges rom med vanntilførsel langt fra hverandre vil det fordyre oppussingen siden rør må ledes lenger og tekniske kanaler må bygges flere steder. Dette krever plass. Inne i selve rommet bør du også ta hensyn til hvor servant, dusj, kjøkkenvask eller vaskemaskin har stått tidligere.

Hvis du kan beholde det eksisterende opplegget inne i veggene, fordyrer du oppussingen dersom rørleggeren må lage nye utløp for vanntilførsel. Å pusse opp ett nytt bad kan være kostbart hvis det er en del rørlegger arbeid som skal utføres.

Prisen er avhengig av hvilket type sluk, toalett og dusj system du vil ha på badet ditt. Hvis du ønsker et avlang-sluk, innebygd dusjanlegg og innebygget toalett, da snakker vi om et pris mellom 48 000 og 55 000 kr.

5. Gulv og vegg membran

Membran på bad anbefales i dag alltid lagt på ferdig støpt gulv. Før membran legges er det viktig at støpen er tilstrekkelig uttørket. Lavtbyggende masser har en uttørkingstid fra 1 til 7 dager (normalt 1-2 dager).

Konvensjonell støp kan i ekstreme tilfeller ta 1 år. Konferer med murer / flislegger før støpemetode velges. Det finnes forskjellige typer vanntettingssystemer for vannavstøtende gulv, men det mest pålitelige og beste membransystemet er protan sveise-membran. Sveise membran er laget av Protan og er SINTEF godkjent. Pris på et 5kvm bad ligger rundt 6000 kr.

Vanntette vegger er like viktig, Litex våtromsplater er anbefalt å bruke på alle veggene. Pris for en slik jobb er rundt 7500 kr inkludert materiell.

6. Flislegging

Fliser er ekstremt viktig når det gjelder estetikk og design på et bad. Derfor er det svært viktig å velge fliser av god kvalitet. Du må gjøre mye research på forhånd før du velger fliser.

Det er best å få avtalt en konsultasjons time, slik at du kan velge kvalitets fliser. Det er anbefalt å holde seg unna billig og dårlig kvalitets fliser fordi det kan føre til at du ender opp med et bad med dårlig finish. Da er det ikke hvits å spare på fliser nå du pusser opp bad fullstendig.

Kvalitet på fliser har mye å si når det gjelder finish jobben. Priser kan variere mellom 300 kr – til 2500 kr per kvadratmeter, men her på Østland Entreprnør kan vi hjelpe deg med å velge riktig fliser. Flislegging av en 5 kvm bad koster mellom 14 000 kr og 20 000 kr avhengig av flis størrelse. For eksempel å flislegge mosaikk koster mye mer enn standard 60×60 fliser.

Norfloor har et stort utvalg av fliser og rimelig priser.

7. Maling arbeid

Det finnes ingen snarveier når vi snakker om maling. Det gjelder å gjøre et nøyaktig grunnarbeid og bruke maling av høy kvalitet. Da blir sluttresultatet perfekt. Tak på et moderne bad er listefritt, laget av gips og malt med våtromsmaling. Sånne tak har et modere og glatt finish. Et tak på ca. 5kvm vil koste rundt 4500kr inkludert materiell.

Oppsummering

Alle ovennevnte kostnader er uten møbler, fliser og sanitærutstyr. Det er fordi pris på baderomsmøbler, fliser og sanitetsutstyr kan variere mye avhengig av hvilket type møbler eller fliser du skal velge. Ovennevnte priser gjelder kun for bygg materiell og jobb. Disse prisene er for det meste faste og varierer ikke alt for mye.

La oss begrene sluttkostnaden.
Riving og bort kjøring av avfall22 000kr
Tømrerarbeider25 000kr
Elektriker28 000kr
Rørlegger VVS48 000KR
Gulv og vegg membran12 000kr
Flislegging18 000kr
Maling4 500kr
Sluttkostnad157 500kr