P risen for en omfattende oppussing av et 5 kvm bad kan være avhengig av ulike faktorer som materialvalg, kvalitet på utførelse og spesifikke behov. Basert på gjennomsnittlige markedspriser og standardkvalitet, er det realistisk å estimere kostnadene til å ligge mellom 150 000 kr og 250 000 kr for denne type oppussingsprosjekt.

I denne guiden skal vi ta en dypdykk inn i kostnadsaspektene ved å pusse opp et 5 kvm bad. Vi vil utforske og analysere viktige faktorer som planlegging og design, material valg, rørleggerarbeid, elektrisk arbeid, og andre tilleggstjenester. Vi vil også diskutere andre relevante faktorer som kan påvirke prisen. Ved å få en grundig forståelse av kostnadene involvert i oppussing av et 5 kvm bad, vil du være rustet til å håndtere prosessen på en kostnadseffektiv måte.

 

Planlegging og design

Planlegging og design er en viktig fase i ethvert oppussingsprosjekt. Når det gjelder badet ditt, kan det være lurt å engasjere en interiørarkitekt eller en profesjonell entreprenør for å hjelpe deg med å utforme et funksjonelt og estetisk tiltalende bad. Kostnadene ved planlegging og design vil variere avhengig av hvilken profesjonell du velger å samarbeide med. Det kan være lurt å ta kontakt med flere fagpersoner for å få et inntrykk av kostnadene og finne noen som passer dine behov og budsjett.

Oppnå et drømmebad med profesjonell planlegging og design – skap både funksjonalitet og estetikk på høyeste nivå!

Å velge riktig fagfolk er nøkkelen, og det anbefales å samarbeide med flere kvalifiserte fagpersoner for å få et bredt spekter av kreative ideer og for å sammenligne kostnader. Ved å investere i ekspertise på dette stadiet, kan du være trygg på at resultatet vil være intet mindre enn enestående. Så, ta kontroll over din drøm og la ekspertene veilede deg på veien til det ultimate badet du alltid har ønsket deg.

Prisene for interiørarkitekt-tjenester for et bad varierer vanligvis mellom 5000 kr og 10 000 kr, avhengig av prosjektets omfang, kompleksitet og den spesifikke interiørarkitekten du velger.

En grundig planlegging og god prosjektstyring er nøkkelen til vellykket oppussing av bad, og det er viktig å involvere fagfolk for å sikre riktig utførelse av arbeidet og oppfylleelse av kvalitetsstandarder.» – SINTEF Byggforsk

 

Materialvalg

Oppussing av badet ditt er ikke bare en mulighet til å forvandle rommet, men også en investering i stil og holdbarhet. Når det gjelder materialvalg, er fliser en tidløs favoritt, med priser som varierer etter kvalitet og stil. Enten du velger fliser på gulvet og veggene eller du kan vurdere alternativer som vinyl eller våtromsplater, bør du også nøye vurdere sanitærutstyr, dusjhjørnet, badekar, toalett og vask. Å investere i materialer av høy kvalitet kan øke kostnadene på kort sikt, men det vil gi deg et bad som er både slitesterkt og stilfullt på lang sikt.
Her er en liste over vanlig sanitærutstyr til bad, sammen med omtrentlige priser:

Toalett: Gulvstående toaletter kan koste mellom 2 000 kr og 10 000 kr, mens vegghengte toaletter kan ligge mellom 5 000 kr og 15 000 kr.

Vask: En enkel servant kan ha en pris på rundt 1 000 kr til 5 000 kr, mens mer eksklusive servanter kan koste opptil 20 000 kr eller mer.

Dusj: Dusjkabinetter kan variere mye i pris, avhengig av størrelse og funksjoner. En standard dusjkabinett kan ligge mellom 5 000 kr og 15 000 kr, mens større og mer avanserte modeller kan koste 20 000 kr eller mer.

Badekar: Prisen på et badekar kan variere betydelig avhengig av materiale, størrelse og design. Enkle badekar kan starte på rundt 5 000 kr, mens mer luksuriøse badekar kan koste over 30 000 kr.

Blandebatteri: Prisen på blandebatterier kan variere avhengig av kvalitet og design. En vanlig prisrange for blandebatterier til vasken ligger mellom 1 000 kr og 5 000 kr. Dusjbatterier kan ligge mellom 2 000 kr og 8 000 kr.

Oppbevaring: Skap og hyller til oppbevaring kan variere mye i pris, avhengig av størrelse, materiale og design. En enkel baderomshylle kan starte på rundt 500 kr, mens et større baderomsskap kan koste 5 000 kr eller mer.

Speil: Prisen på et baderomsspeil kan variere avhengig av størrelse og design. En vanlig prisrange for baderomsspeil ligger mellom 1 000 kr og 5 000 kr.

Toalettpapirholder og håndklestenger: Disse små detaljene kan ha priser som spenner fra 200 kr til 1 000 kr, avhengig av design og materiale.

Tilbehør: Prisen på tilbehør som såpedispenser, tannbørsteholder, dusjnisje eller dusjhylle kan variere fra 100 kr til 2 000 kr, avhengig av kvalitet og design.

 

Få 3 tilbud på oppussing av bad
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

START HER

Hva koster rørleggerarbeid for et 5 kvm bad?

Rørleggerarbeid er en viktig del av oppussingen av badet. Hvis du planlegger å flytte rør, installere nye rør eller oppgradere eksisterende rørsystemer, vil dette kreve fagmessig arbeid. Kostnadene for rørleggerarbeid kan variere avhengig av kompleksiteten til arbeidet som skal utføres og de spesifikke behovene til badet ditt. Det er viktig å engasjere en kvalifisert rørlegger for å sikre at arbeidet blir gjort på riktig måte og i samsvar med gjeldende forskrifter og standarder. Du bør innhente tilbud fra forskjellige rørleggerfirmaer og vurdere deres erfaring og omdømme før du tar en beslutning.

Pris på opplegg til innebygd sisterne og montering av toalett
Post Betegnelse Enhet Pris
1 Opplegg til innebygd sisterne
Standard VVS installasjoner pr
enhet.
1 stk 6 200 kr
2 Montering av tolaett
Standard VVS installasjoner pr
enhet.
1 stk 3 500 kr
Pris på opplegg og montering av dusj
Post Betegnelse Enhet Pris
3 Opplegg til Dusj
Standard VVS installasjoner pr
enhet.
SANIPEX VEGGBOKS 1/2 X 16MM
SANIPEX RØR I RØR 16MM (10M)
1 stk 4 800 kr
4 Montering av dusj
Standard VVS installasjoner pr
enhet.
SANIPEX EKSENTERKUPLING M/AVSTEGNIN
1 stk 5 500 kr
Pris på opplegg og montering av servant
Post Betegnelse Enhet Pris
5 Opplegg til Servant
Standard VVS installasjoner pr
enhet.
SANIPEX VEGGBOKS 1/2 X 12MM
WAFIX 75MM-3M RØR PP
1 stk 4 200 kr
6 Montering av servant
Standard VVS installasjoner pr
enhet.
PURUS VANNLÅS 40MM M/ KUPLING 1 1/4
SANIPEX VINKELVENTIL MED AVSTENGNIN
1 stk 5 200 kr
Pris på montering av forskjellige typer av sluk
Post Betegnelse Enhet Pris
7 Standard Sluk 75mm
JOTI L-SLUK 75MM MED SIDEUTLØP SKRÅ
110MM X 45° PP SMARTLINE BEND
1 stk 4 700 kr
8 Purus avlangsluk 80-90-100
PURUS TILE INSERT KOMPLETT SLUKPAKKE
Ø 75 MM, SIDEUTLØP, 600 MM
1 stk 9 100 kr
Pris på montering av fordelerskap
Post Betegnelse Enhet Pris
9 Opplegg til fordelerskap
FORDELERSKAP M/DØR, RAMME OG MATERIALPAKKE, SANIPEX
1 stk 10 900 kr

Rørleggerarbeidet for et bad på 5 kvm kan ha en estimert kostnad mellom 40 000 kr og 65 000 kr. Kostnadene vil variere basert på omfanget av arbeidet som skal utføres og de spesifikke behovene til badet ditt.

 

Hva koster elektrikerarbeid for et 5 kvm bad?

Elektrikerarbeid er en viktig del av oppussingen av et bad, da det innebærer installasjon og oppgradering av elektriske systemer og utstyr. Kostnadene for elektrikerarbeid på et 5 kvm bad vil variere avhengig av kompleksiteten til arbeidet som skal utføres, spesifikke elektriske krav og behovene til badet ditt. Det er viktig å engasjere en kvalifisert elektriker for å sikre at arbeidet blir utført trygt og i samsvar med gjeldende forskrifter og standarder.

Når det gjelder kostnader, er det flere faktorer som kan påvirke prisen for elektrikerarbeid på et bad. Dette kan inkludere:

Installering av elektriske ledninger: Dette innebærer å trekke ledninger og installere dem på riktig måte for belysning, stikkontakter og annet elektrisk utstyr på badet. Kostnadene vil avhenge av lengden på ledningene som skal installeres og kompleksiteten i å trekke dem gjennom vegger og tak.

Installasjon av belysning: Badet krever vanligvis belysning for generell belysning, speilbelysning og eventuell dusjbelysning. Kostnadene vil avhenge av antall og type armaturer som skal installeres, samt eventuelle spesifikke krav til fuktbestandighet eller dimming.

Sikkerhetskrav: Et bad har spesielle krav til elektrisk sikkerhet på grunn av nærheten til vann. Dette kan inkludere bruk av jordfeilbrytere, vanntette kontakter og annet sikkerhetsutstyr. Disse tilleggene kan påvirke kostnadene for elektrikerarbeidet.

Installasjon av elektrisk utstyr: Badet kan kreve installasjon av elektrisk utstyr som vifte, oppvarmingssystemer eller elektriske håndkletørkere. Kostnadene vil variere avhengig av type utstyr og kompleksiteten i installasjonen.

Pris på elektrikerarbeid 5kvm bad
Post Betegnelse Enhet Pris
1 Dimmer
Lyskupler
Plus 315 LED Dimmer PH
Veggboks S57 4 løp Stenderfeste Elk
1 stk 1 700 kr
2 Belysning speilskap
Elektriske installasjoner for
speilskap komplett med bryter.
Stikkontakt Dobbel Innfelt 1090 U PH IP44
VEGGLOKK M/UTSP. STL-U
Veggboks S57 4 løp Stenderfeste Elk
Bryter innfelt 2pol RS16/2 PH Elko
1 stk 3 500 kr
3 Downlights
El-punkterPunktprisen inneholder:
Materialer og arbeid pr. punkt
Junistar Gyro matt-hvit 8W LED 2700
Uniboks innfellingsboks justerbar f
Downlightkabel RXKX 90 2×1,5
3 stk 3 100 kr
4 Varmekabler
Elektriske installasjoner:
Montering av varmekabler til
nedstøping i betong-gulv
Varmekabler TKXP/2R 840/17 Nexan
K-Rør Til Varmekabler x 2
Termostat RS Elko Super TR PH
HEYDI STÅLNETT ARMERINGSNETT
Veggboks S57 4 løp Stenderfeste Elk
5 m2 5 400 kr
5 Stikkontakter
Installasjon av stikkontakter
PLUS HVIT – DOBBELSTIKK M/JORD
VEGGLOKK M/UTSP. STL-U
1 stk 1 500 kr
Sum Totalpris 15 200 kr

Prisen for elektrikerarbeid på et 5 kvm bad kan variere fra rundt 15 000 kr til 25 000 kr eller mer, avhengig av de nevnte faktorene og omfanget av arbeidet. Det er viktig å merke seg at dette er en generell prisestimering, og de faktiske kostnadene kan variere avhengig av din spesifikke situasjon og geografiske beliggenhet.

 

 

Få 3 tilbud på oppussing av bad
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

START HER

Hva koster det å rive ned et 5 kvm bad?

Å rive ned et bad er rotete og krever mye fysisk arbeid, men det avhenger av hva slags bad man river ned. Typisk 80-talls badene er enkle å rive sammenlignet med bad som er bygget på slutten av 90-tallet og tidlig på 2000-tallet. På 80-tallet gips plater ble brukt overalt på et baderom. Nedrivning av gips er lettere sammenlignet med et solid konstruktet bad der OSB/ru-panel blei brukt.

  • Tildekking: Før man begynner med rive arbeidet, tilstøtende vegger skal dekkes forsiktig med beskyttelsesplast, melkepapp skal legges på gulvet for beskyttelse og alle romene skal sikres mot støv. Bor du i leilighet? Av hensyn til naboene må også inngang, heis, og trapper beskyttes godt med plast for å redusere den negative påvirkningen på dine naboer og ikke minst beskytte huset mot skader.
  • Plombering av rør: Når alt er skikkelig dekket og beskyttet, bør vann og avløp skrus av og plomberes av en rørlegger.
  • Elektriker: Strømmen skal kobles fra og sikres av elektriker.
  • Rivearbeid: Rivearbeidere skal demontere innredning og sluk, deretter rive tak, vegger, eksisterende fliser og pigge gulvet.
  • Bortkjøring av avfall: Avfallet skal da fjernes fra boligen, det er anbefalt å sortere avfallet for å slippe ekstra gjenvinning kostnader. Tre, metall, elektriske kabler, gips, rør og porselen skal ikke blandes.
  • Pris: Et typisk 5 kvm bad tar omtrent 20 timer å rive ned. Avfallsfjerning koster nesten like mye som å rive ned et bad, Til sammen kommer dette på et sted mellom 10.000 og 25.000 kroner.
Pris på riving og bortkjøring av avfall 5kvm bad
Post Betegnelse Enhet Pris
1 Riving av bad
Rundsummer
5 m² 10 600 kr
2 Container/ISEKK
Dagsleie av container med sjakt inkl. transport og tømming
1 stk 9 500 kr
Sum Totalpris 20 100 kr

 

Hva koster det å flislegge et 5 kvm bad?

På dette stadiet monterer en flislegger fliser på vegg og fliser på gulv. Dette arbeidet har egentlig ikke en konstruksjonsteknisk funksjon, men keramikken og fugemassen som brukes er av estetisk karakter. Fliser er ekstremt viktig når det gjelder estetikk og design på et bad. Derfor er det svært viktig å velge fliser av god kvalitet.

Fliser er viktig når det gjelder sluttresultat

Planlegg nøye hvordan du vil at flisene skal monteres på badet ditt. Lag gjerne en skisse og diskuter med flisleggeren hvordan du vil at det skal se ut. Du må gjøre mye research på forhånd før du velger fliser. Det er anbefalt å holde seg unna billig og dårlig kvalitets fliser fordi det kan føre til at du ender opp med et bad med dårlig finish. Det nytter ikke å spare på fliser nå du pusser badet fullstendig opp. Kvalitet på fliser har mye å si når det gjelder finish jobben.

Hva koster fliser?

Priser kan variere mellom 300 kr – til 2500 kr per kvadratmeter, men her på Østbygg kan vi hjelpe deg med å velge riktig fliser. Flislegging av en 5 kvm bad koster mellom 14 000 kr og 20 000 kr avhengig av flis størrelse. For eksempel å flislegge mosaikk koster mye mer enn standard 60×60 fliser. Norfloor har et stort utvalg av fliser og rimelig priser.

Pris på å flislegge en 5kvm bad
Post Betegnelse Enhet Pris
1 Flislegging av gulv
Liming og fuging gulvfliser i
våtrom
FLISER STANDARD MONTERING
SCHØNOX PFK 25KG FLISLIM
HEYDI KLINKERFUG GRÅ 25KG
HEYDI FASADEPRIMER 1 KG PRIMER
5 m2 7 600 kr
2 Fliser vegg
Liming og fuging veggfliser i
våtrom
pris. eventueltbord og bildeflis
er tillegg..
Legging i mønster mot eventuelt
tillegg.
FLISER STANDARD MONTERING
SCHØNOX PFK 25KG FLISLIM
HEYDI KLINKERFUG GRÅ 25KG
20 m2 19 200 kr
Sum Totalpris 26 800 kr

Hvor lang tid tar det å pusse opp et 5 kvm bad?

Tiden det tar å renovere bad kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert størrelsen på badet, omfanget av arbeidet som skal gjøres, tilgjengeligheten til materialer og arbeidskraft, og hvor omfattende renoveringen er. Vanligvis kan du forvente at en fullstendig totalrenovering av bad tar omtrent 3 til 5 uker å fullføre, men det kan også ta lenger tid avhengig av kompleksiteten i prosjektet.

Her er en generell tidsplan som viser de forskjellige trinnene i en typisk bad renovering, og hvor lang tid hver fase vanligvis tar:

Fremdriftsplan for en 5 kvm bad
Arbeid Tid
Demontering og riving arbeid 1-3 dager
Tømrerarbeid 3-4 dager
Elektriske og VVS-installasjoner 4-5 dager
Flislegging 2-3 dager
Montering av baderomsmøbler 1-2 dager
Maling og finish 1-2 dager

Som nevnt ovenfor er dette en grov tidsplan, og det kan ta lenger tid avhengig av størrelsen og kompleksiteten til badet ditt og omfanget av renoveringen. Det er også verdt å merke seg at uforutsette forsinkelser som kan oppstå underveis, for eksempel forsinkelser i levering av materialer eller uforutsette problemer som må løses.

Det er viktig å diskutere en realistisk tidsplan med entreprenøren din eller prosjektlederen på forhånd for å sikre at du har en klar forståelse av hva som skal skje, når det vil skje, og hvor lang tid det vil ta å fullføre prosjektet.

 

Få 3 tilbud på oppussing av bad
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

START HER

 

 

Oppsummering

totaloppussing av et 5 kvm bad kan ofte koste rundt 250 000 kroner. Når du inngår en avtale med en baderomsentreprenør, er det vanlig å bli enige om en totalpris for hele oppussingsprosjektet.

Det er viktig å merke seg at utbedring av skjulte fukt- og råteskader, endring av romløsning og endring av boligens bærende konstruksjoner, avretting av gulv, vegger og tak, samt utskiftning av vinduer og dører vanligvis ikke er inkludert i prisestimatene.

Det som vanligvis er inkludert i estimatene, er materialer til støping, det elektriske arbeidet, rørleggerarbeid, ventilasjon og membran. Fliser, armaturer og møbler må du forvente å kjøpe selv til egne priser. Det kan ofte lønne seg å gjøre dette gjennom entreprenøren, da de gjerne har gunstige avtaler med leverandører.

Her er et eksempel på kostnadsfordeling for en totaloppussing av et bad på fem kvadratmeter:

Rørlegger: 65 000 kroner
Membran: 19 000 kroner
Fliselegging: 37 500 kroner
Maling: 7 500 kroner
Riving og avfallsfjerning: 25 000 kroner
Tømrerarbeid: 40 000 kroner
Det elektriske: 30 000 kroner
Totalsummen fra entreprenøren: 226 000 kroner

Andre innkjøp som må tas i betraktning:

Fliser: 10 000 kroner
Armaturer til vask og dusj: 20 000 kroner
Badekar og møbler: 45 000 kroner
Totalsummen for egne innkjøp: 75 000 kroner

Disse tallene er kun ment å gi deg en idé om prisnivået i planleggingsfasen. Den endelige prisen vil variere avhengig av prosjektets størrelse, valg av materialer og leverandør. Spesielt prisen på fliser kan variere betydelig, fra omtrent 100 kroner per kvadratmeter til flere tusen. Du kan også vurdere å bruke våtromsplater på veggene, da disse er rimeligere enn fliser og enklere å installere. Når det gjelder armaturer, kan du velge eksklusive varianter til flere tusen kroner, men det finnes også pene og økonomiske alternativer tilgjengelig.

 

 

 

Få 3 tilbud på oppussing av bad
Det tar kun ett minutt og er helt uforpliktende

START HER