ØSTLAND ENTREPRENØR

10 viktige tips for renovering av baderom

Skrevet av

Østland Entrprenør

Renovering av bad

Gjør hjemmeleksa di! Det betyr å gjøre research om hva slags bad du ønsker. Se etter inspirasjon bilder på nettet, finne ut hva slags møbler eller fliser du ønsker. Dette vil hjelpe deg enormt og redusere anstrengelsen av å velge fliser og møbler. Hvis renovering prosjektet ditt haster, da bestilling av fliser og innredning er helt avgjørende fordi noen ganger dekor fliser er bestilt fra Italia, og det kan ta opptil en måned før flisene er på plass.

Design

Ta målingene på badet og prøv 2d, 3d tegne programmene på nettet, se hvordan badet ditt ser ut og hva kan du gjøre for å forbedre designet, til syvende og sist det er du som kan designe badet ditt best. Du bygger et bad som du vil bruke i mange år fremover, så hvorfor ikke bygge det akkurat slik du vil ha det. Her er noen av de beste gratis 3d tegne programmer på nettet. Prøv 5d planer

Ikke gjør det selv

Du kommer ikke til å spare mye ved å gjøre jobben selv, det eneste du kan gjøre i et bad er rive jobben. Det anbefales å holde seg borte fra det, fordi det er et klundrete jobb og kan ta et stund hvis du ikke vet hva du driver med. De fleste profesjonelle selskaper har folk som gjør den slags jobb hver dag, og de har også søppel containere. Hvis badet ditt er svært gammel, kobber rørene kan fort sprekke hvis du ikke følger med, da sitter du uten vann i et par dager. Det er anbefalt at du lar fagfolk ta hele jobben.

Velge Riktig firma for renovering av bad

Dette er mest avgjørende del av planleggingen. Å velge feil firma kan forlate deg med uferdig bad eller enda verre! Et dårlig renovert bad som kan ikke forbedres. Du må sjekke selskapets referanser og tidligere jobber, deres profesjonalitet er også synlig ved hvordan de sender deg pris tilbud, eller hvordan de følger opp kundene sine.

Hvis tilbudet ser for godt til å være sant, så er det for godt til å være sant. Å Velge det billigste firmaene er ikke ofte det beste alternativet. Du trenger ikke å ta unødvendige risiko.

https://www.youtube.com/watch?v=ySjlcROEuco

Pris Tilbud

På dette punktet bør du være klar til å kontakte fag folk, se på ulike pris tilbud, sørg for at de sender deg detaljert pris tilbud som beskriver alle komponenter av renoverings prosess. Ikke aksepter pris tilbud som ikke er detaljert. Selskapet med de beste referansene, service og prisen skal du velge.

Hva koster det å pusse opp badet? Les her

Vær forbered

Jo mer du er forberedt jo bedre renoverings prosjektet ditt vil gå. På dette tidspunktet bør du vite hvordan badet ditt skal se ut, de fleste profesjonelle selskaper har 3D tegneprogrammer. La dem vite hvordan badet ditt skal se ut slik at de kan tegne badet og implementere den eksakte designen som du ønsker.

Membran og fall på bad

Sørg for at entreprenøren gir deg informasjon om hva slags vanntesttings membran de bruker på veggene og spesielt på gulvet. Be om selskapet tester gulvmembran med vann.
Dette er svært nyttig.

Det er innmari kjipt å få hull på membranen fordi selskapet gjorde feil under membranleggings prosessen og nå må du pigge opp hele gulvet fordi den er rett og slett ubrukelig. Tro meg du ikke ønsker å ende opp i et slik situasjon. Pass på at fallet på gulvet er perfekt før gulvet er flislagt. 1 cm per meter et godkjent.

Romslig Bad

Du bør sørge for at badet er romslig, ikke plasser alt for mange ting på badet, fordi det vil skjule alt av flisjobben som ble nettopp utført. Ha så mye åpen plass som mulig. Det vil gjøre badet mye mer estetisk lekker og få ut alle de små pene detaljene.

Kommunikasjon

Ha en god og åpen kommunikasjon linje med prosjektleder, spør han om noe du lurer på. Det er deres jobb å svare på alle dine spørsmål. Gi dem alle spesifikasjoner og målinger på baderoms møblene, badekar eller vaskemaskin, om det er endringer i prosjektet så ta det opp med prosjektleder.
Til slutt, er det svært viktig at du får alle de nødvendige dokumentasjonene for det arbeidet som har blitt utført på badet.

 

RØRLEGGERARBEID

Hvis du har tenkt å bytte plan løsningen til gamle badet, er det like greit at du bytter ut gamle sluket selv om levetiden for et sluk er flere ti år, særlig når du har et støpejernsluk. Nærmeste mulighet å bytte sluket er når du pusser opp badet neste gang.

Tetthetskrav mellom membran og sluk er den viktigste grunnen til at gammelt sluk skal byttes. Det er ganske sjeldent at det gamle sluket kan brukes om igjen med for eksempel Protan sveise membran.

Velg riktig sluk

Gammelt sluk mangler klemring eller at klemringen er rustet. Muligheten til å feste membran skikkelig er nytteløs. Å bytte sluket koster ikke mye. Jeg anbefaler på det sterkeste å få et nytt sluk, og den som er godkjent for Protan sine G 1,5 membran.

Ja! jeg er litt steng men sluket er det svakeste punktet når det gjelder lekkasjer. Be gjerne en rørlegger om hjelp til å vurdere.

Unngå dårlig membran arbeid

Det har vært mange episoder av lekkasjer på grunn av dårlig festing av membran rundt sluket og det kan fort bli mye dyrere enn antatt.

Det finnes firmaer som er spesialister på lokal utbedring av membran, men i mange tilfeller ikke engang de klarer å fikse problemet uten å hugge opp hele gulvet. Bor du i enebolig, er det opp til deg om du vil bytte sluk eller ikke. Ikke pusse opp bad uten at du har samlet nok info om dette.

I borettslag derimot, er kravene varierende. Noen steder er du pålagt å bytte sluk ved oppussing.

Enkelte borettslag gir støtte til oppussing, blant annet til bytte av membran.