Hva koster det å pusse opp et bad? | Pris på bad 2018

PUSSE OPP BAD PRIS

La oss gå gjennom og finne ut hvor mye oppussing av bad virkelig koster og hvorfor koster det så mye?

Oppussing av bad er komplisert og krevende i motsetning til alle andre typer av oppussing. Hvorfor er bad oppussing annerledes enn alle andre typer av oppussing?

Det er fordi forskjellige typer av håndverkere med høy kompetanse er involvert i oppussing av bad, fra elektrikere til flisleggere fra rørleggere til membranleggere.

Alle ovennevnte kompetanser er nødvendige for å renovere et sertifisert og godkjent bad som vil øke boligverdien og et bad som vil vare i mange år. Uten ytterligere avbrudd, la oss hoppe inn i kostnads kalkulatoren.

For klarhetens skyld deler vi bad oppussing kostnader i flere komponenter. Elektrisk arbeid, Rørlegger og VVS arbeid, flislegging, gulv og vegg membran, tømrer arbeid, maling arbeid og riving.

Gratis befaring og Pristilbud Klikk her 

 

Riving og bort kjøring av avfall

Å rive ned et bad er rotete og krever mye fysisk arbeid, avhenger av hva slags bad man river ned. Typisk 80-talls badene er enkle å rive sammenlignet med bad som er bygget på slutten av 90-tallet og tidlig på 2000-tallet.

Det er fordi i 80-tallet gips ble brukt overalt på et baderom. Nedrivning av gips er lettere sammenlignet med et sold konstruktet bad der OSB/ru-panel og gulv spon er brukt. Et typisk 5 kvm bad tar omtrent 20 timer å rive ned.

Avfallsfjerning koster nesten like mye som å rive ned et bad, pris på container er rundt 9500kr avhengig av hvor mye avfall skal fjernes.

Riving

Riving

Tømrerarbeid

Neste trinn naturligvis vil være å bygge et nytt konstruksjon; Denne delen krever mange timer gitt hvor dårlig veggene og tidligere konstruksjonen har vært.

Hvis veggene er ikke i water, må tømreren gjøre veggene helt rette. Det skal legges impregnerte spon plater på gulv. Vegg, gulv og tak skal isoleres.

Det skal legges OSB-plater på alle vegger og gips på tak. Tømreren må koordinere med rørlegger, elektriker og flislegger gjennom hele bygg prosessen, ellers det kan oppstå en del komplikasjoner senere når rørlegger og elektriker trekker gjennom kabler og rør.

Prise for en slik jobb ville være rundt 25 000 kr inkludert material.

TØMRERARBEID oppussing bad pris

TØMRERARBEID oppussing bad pris

Elektrikerarbeid

Etter at tømreren har gjort badet klart for elektrisk og VVS-arbeid, trekker elektriker gjennom alle kablene som er nødvendige for downlights, speilbelysning, gulvvarme og stikkontakter.

Pris for en slik jobb ville være mellom 25 000 og 30 000kr, gitt hvor mange downlights og elektriske punkter som trengs på et bad.

ELEKTRIKERARBEID

ELEKTRIKERARBEID

Rørlegger og VVS arbeid

Prisen er avhengig av hvilket type sluk, toalett og dusj system du vil ha på badet ditt. Hvis du ønsker et avlangsluk, innebygd dusjanlegg og innebygget toalett, da snakker vi om et pris mellom 48 000 og 55 000 kr.

Rørlegger bærum

Rørlegger bærum pusse opp bad pris

 

Gulv og vegg membran arbeid

Det finnes forskjellige typer vanntettingssystemer for vannavstøtende gulv, men det mest pålitelige og beste membransystemet er protan sveise-membran. Sveise membran er laget av Protan og er SINTEF godkjent. Pris på et 5kvm bad ligger rundt 6000 kr.

Vanntette vegger er like viktig, Litex våtromsplater er anbefalt å bruke på alle veggene. Pris for en slik jobb er rundt 7500 kr inkludert materiell.

Protan Membran pusse opp bad pris membran

Protan Membran pusse opp bad pris membran

 

Flis arbeid

Fliser er ekstremt viktig når det gjelder estetikk og design på et bad. Derfor er det svært viktig å velge fliser av god kvalitet. Du må gjøre mye research på forhånd før du velger fliser.

Det er best å få avtalt en konsultasjons time, slik at du kan velge kvalitets fliser. Det er anbefalt å holde seg unna billig og dårlig kvalitets fliser fordi det kan føre til at du ender opp med et bad med dårlig finish.

Kvalitet på fliser har mye å si når det gjelder finish jobben. Priser kan variere mellom 300 kr – til 2500 kr per kvadratmeter, men her på Østland Entreprnør kan vi hjelpe deg med å velge riktig fliser. Flislegging av en 5 kvm bad koster mellom 14 000 kr og 20 000 kr avhengig av flis størrelse. For eksempel å flislegge mosaikk koster mye mer enn standard 60×60 fliser.

Norfloor har et stort utvalg av fliser og rimelig priser.

 

pusse opp bad pris fliser

pusse opp bad pris fliser

Maling arbeid

Tak på et moderne bad er listefritt, laget av gips og malt med våtromsmaling. Sånne tak har et modere og glatt finish. Et tak på ca. 5kvm vil koste rundt 4500kr inkludert materiell.

pusse opp bad pris tak maling

pusse opp bad pris tak maling

 

Oppsummering

Alle ovennevnte kostnader er uten møbler, fliser og sanitærutstyr. Det er fordi pris på baderomsmøbler, fliser og sanitetsutstyr kan variere mye avhengig av hvilket type møbler eller fliser du skal velge. Ovennevnte priser gjelder kun for bygg materiell og jobb. Disse prisene er for det meste faste og varierer ikke alt for mye.

La oss begrene sluttkostnaden.

 

Riving og bort kjøring av avfall22 000kr
Tømrerarbeider25 000kr
Elektriker28 000kr
Rørlegger VVS48 000KR
Gulv og vegg membran12 000kr
Flislegging18 000kr
Maling4 500kr
Sluttkostnad157 500kr

 

 

 

Referanse Prosjekter

© Copyright 2006- 2018 Østlandbygg AS